Taber Seren

Description:

Yksinäinen sokea haltija mies Dyrda’delista

Bio:

High concept: Druid neighbourhoodwatch, marttyyri

Trouble: Ei siedä lainsuojattomia

Phase ascpectit:
yhteydessä eläimiin
lojaali, suvun puolustaja
paremmat aistit luonnonmateriaaleilla

Skills:

5: -
4: animal handling, druid magic
3: will, restoration
2: empathy, notice, rapport, survival
1: stealth, lore, drive, athletics

Stunts:
- Kykenee kutsumaan Böärin viheltämällä.
- Pystyy paikantamaan henkilöitä luonnon kautta
- Pystyy näkemään astioita Böärin kautta.

Hahmon tausta

- Taber Seren – haltija mies
- Böär – Taberin uljas karhu ystävä
- Dipity Seren – sisko
- Udum Seren – isä
- Sirleh Seren – äiti
- Sorra Harenam – serkku

Taber on 135 vuotias Dyrda’delin metsien haltija, joka on kotoisin Gri’delin kylästä, joka on n.80 ”kilometrin” päässä Dyrda’delin haltijoiden pääkaupungista Tes-da’delistä. Hänen vanhempansa eivät ole enään hengissä, mutta kuolivat rauhallisissa merkeissä vanhuuteen 20-30 vuotta Dipityn syntymän jälkeen. Hän on nyt 79 vuotias. Nuorena Dipityn älylliset lahjat huomattiin, joka johti hänen kouluttamiseen johtoasemissa toimimiseen ja toimii nyt druidikonsiilin yhtenä päättävänä jäsenenä. Taber itse ei juuri puhu perheestään tai yleensäkään mistään. Hän on myös hyvin todellisuuden tajuinen ja huolehtivainen henkilö, mutta myös jokseenkin pidättäytyväinen. Hänen syntymänsä aikaan oli pulaa erilaisista vartijoista. Hänen lahjojansa ei täten juuri arvioitu, vaan hänet koulutettiin kuulumaan konsiilia, johon hänen siskonsa nykyään kuuluu, suojelevaan kaartiin, jonka toiminta on levinnyt Dyrda’delin alueella, mistä johtuu Taberin sijoitus. Hän ei tästä päätöksestä suuremmin piitannut tai edes osannut ottaa siihen kantaa, sillä hän ei tiennyt, ettei hänen ikäluokkaansa arvioitu. Kaartissa ollessaan hän toimi parina Durun Salahin kanssa. Heidän ystävyytensä oli hyvin työhön pohjautuva, ja hänen kanssaan Taber törmäsi ensikertaa Böäriin, tämän ollessa vain pieni yksin jätetty karhun pentu. Taber otti tämän pennun huostaansa Durunin paheksunnasta ja puheista luonnon kiertokulusta huolimatta. Kasvatti ja koulutti sen, sekä sai näin todellakin lojaalin ystävän, millaisia ei haltijayhteiskunnassa oikein synny. Partioidessaan Durunin kanssa Taber ei saisi ottaa Böäriä mukaan, mutta jostain syystä se aina sattuu mukaan tulemaan. Tätä sääntöä Taber on valmis rikkomaan, vaikka muuten on äärimmäisen lainkuuliainen. Böär on kuitenkin jo äärimmäisen tunnettu Gri’delin lähistöllä, eivätkä kumppanukset ole mitään ilman toisiaan. Gri’delissä Taber omistaa pienen kaksikerroksisen, ja kaksihuoneisen, torpan, jonka alakerrassa on niin sanotut elintilat ja ylhäällä yksityis- sekä nukkumistilat. Böärillä on kuitenkin hankaluuksia kulkea ylös pieniä tikkaita yläkertaan, joten Taber on siirtynyt nukkumaan ja oikeastaan elämään pelkästään alakerrassa, jättäen yläkerran kokonaan käyttämättä. Yläkerta on yleensä hänen siskonsa käytössä kokonaan, jos hän tulee käymään.

Ennen seikkailujensa alkua Taber törmäsi serkkuunsa kylänsä keskuksessa yllättävällä tavalla. Kävellessään kotia kohti hän näki raivoavan väkijoukon kerääntyneenä ympyrän muotoiseen rykelmään kylän aukiolle. Hän pyrki väkijoukon läpi hajaannuttaakseen joukon, joka osoitti mieltään selvästi väkivallalla ja syrjivillä huudoilla. Yllätyksekseen Taber tunnisti hatarasti iskuja vastaanottavan osapuolen. Se oli hänen serkkunsa Sorra. Täyttyneenä raivosta Taber työnsi osapuolet eroon toisistaan ja yllätyksekseen henkilöt, jotka haukkuivat Sorraa Miasman saastuttamaksi, kuitenkin perääntyivät. Ehkä kaartin jäsenillä oli kuitenkin tämän verran vaikutusvaltaa. Taber antoi Sorran majoittua tämän luona hänen yläkerrassaan. Olivathan hänen välikohtauksesta saaneet vammansa pahat, ja vaikka Dipity saapuisi, tulisivat he varmasti toimeen. Ei koskaan ollut selvää tuliko Sorra vain käymään vai oliko hänellä jokin syy, mutta eipä asia Taberia niin kiinnostanut. Hän oli vain iloinen, että pääsee näkemään sukuaan ja että Sorra on nyt turvassa. Sorran lähtö vain venyi, ja venyi. Hän taisi pitää metsästä. Onhan se vaihtelua loputtomalle hiekalle. Ei tämäkään koskaan haitannut. Yläkertakaan ei nyt pölyttynyt. Böär oli hieman mustasukkainen, kuin talossa puhuttiinkin nyt haltijaa karhun sijaan.

Taber on lähiaikoina ruvennut epäilemään vanhimpien hänestä tekemää arviota, jonka mukaan hänet pistettiin fyysiseen koulutukseen. Hän on ruvennut tuntemaan enemmän vetoa luontoa ja parantamista kohtaan.

Taber Seren

Umar jyra_kalle