Sorra Harenam

Nuori alkemisti-kädentaituri-haltia etelän aavikoilta

Description:

High concept: Spontaneous solitary elf
Trouble: How does one read people?

Aspects:
- unique birthmarks, pigmenttihäiriö jonka takia saanut sekä ihailua että paheksuntaa
- naive trust to cousin, serkun pelastettua luottaa tähän täysin
- blind to the good willed people, “hyväntahtoisten” vietävissä

Stunts:
- tunnistaa materiaalit (2 notice)
- miasmic potion (
2 alchemy)
- pärjää aavikolla (2 survival)
- kissamainen laskeutuminen (
2 athletics)
- tekohengitys (1 heal)
- alkemiavälineet (
1 alchemy jos rauhallinen tilanne)

Skills:
+4 alchemy – notice
+3 crafts – survival – athletics
+2 fight – investigate – will – stealth
+1 shoot – rapport – physique – bluff

Inventory:
- lasisormus
- kirottu lapio
- haltioilta saatu kirjailtu kangas
- Ritharin antamat kengät
- 20 m köyttä
- puukko
- 1x aavikkomadon hammas
- lukkopistooli
- Dyrda’deliläinen ruusu
- 2x kiipeilynaskalit (1 athletics kiipeilyyn)
- myrkkyneula (2x myrkky)
- pala omaa hammasta
- pojan vaatteet
- Corunn+Nastja tuhkat
- 7x ruutia
- kanelia
- Sagaran naamari
- tuppo omaa hiustaan

Ruuti:
- hiekka – kaneli – paloöljy – luu – Buitid napanöyhtä

Appearance:
40 -vuotias nuori haltianainen. Melko lyhyt haltioiden mittapuullakin. Tummahko iho, jossa syntymästä vitiligon tapaisia pigmenttihäiriöitä. Ihonsa takia lapsuudessa muut ikäisensä kiusanneet, minkä takia viihtynyt enemmän vanhempien jäsenien seurassa. Pukeutuu pääasiassa aavikon kansojen tyypillisiin vaatteisiin eli vaaleisiin löysiin kaapu-huivi-vaatteisiin.

Bio:

“Soon I’ll come around
Lost and never found
Waiting for my words
Seen but never heard
Buried underground
But I’ll keep coming

Wipe those tears off
And make your heart proud"
- Low Roar: I’ll Keep Coming

- luku- ja kirjoitustaidoton
- alkemia-, käsityö- ja lasinpuhallustaitoinen
- vihaa hyödyttömiä pieniä eläimiä. vanhukset best though
- naiivi, spontaani, nuoruuden intoa
- Taber on serkku pohjoisesta

Sorran biologinen isä Elyon Seren on metsähaltia, biologinen äiti Shani Elyras on aavikolta. Muita merkityksellisiä henkilöitä muun muassa Hares Inaren, jolta Sorra oppinut lasinkäsittelyä ym.

Sorra syntyi Laut Lepasin aavikolla melko pieneen aavikkohaltioiden yhteisöön. Yhteisön sijainnilla ei ole mitään nimeä ja sitä ei ole merkitty suurimpaan osaan kartoista. Sen löytää jos tietää missä se on tai joku haluaa sinun löytävän sinne.

Sorran äiti, Shani Elyras, on yhteisössä arvostetussa asemassa, sillä hän johtaa metsästysjoukkoja. Sorran isä, Elyon Seren taas on alun perin kotoisin Dyrda-delin metsistä. Elyon toimii myös yhteisön metsästysjoukoissa. Sorralla ei ole biologisia sisaruksia.

Yhteisö on kasvattanut hänet yhdessä – ei ole äidin ja isän käsitettä niin kuin se normaalisti tunnetaan. Yhteisön jäsenillä on kaikilla tehtävänsä ja osalla siihen liittyy lasten hoito ja kasvatus. Vanhemmat ovat yleisen hyvän nimissä kuitenkin opettaneet Sorralle itsepuolustukseksi taistelutaitoja, vaikka miekkailu tai aseiden käyttö ei ole ollutkaan mikään intohimo Sorralle.

Pitää haltioiden historiaa melko toisarvoisena. Aavikolla elämä turvallista ja rauhallista – ainakin tietyissä määrin. Siellä heitä ei kukaan ulkopuolinen häiritse.

Vanhimpien asenteen mukaan ajatus ”asiat ovat hyvin näin”. On lukenut haltioiden ”oikeasta historiasta”, mutta jättänyt omaan arvoonsa. Tietää historiasta jotain hämärästi loppujen lopuksi, mutta yhteisön arvot ja kasvatus ensisijalla asenteissa. Asiat muuttuvat, liikkuvat ja häviävät – millään ei ole loppujen lopuksi merkitystä.

Muut lapset kiusannut hyväuskoisuutensa takia ja myös isänsä takia. Tästä syystä on tullut paremmin toimeen yhteisön vanhusten/vanhimpien kanssa, joista osaa on kiehtonut syntymämerkit sanoen niiden olevan merkki jumalilta. On kasvatettu arvostamaan sitä, millainen on ulkonäöltään.

Vanhusten kautta löytänyt intohimon kädentaitoja vaativiin hommiin kuten lasinpuhallus ja sitä kautta alkemia, millä pulloja/lasitöitä värjätään myös. Rakastaa lasia ja värejä. On opiskellut muitakin alkemian aloja kuin mitä lasiin liittyy. Milimarin läheisyyden takia on myös tutustunut miasman valjastamiseen myrkkykäytössä, vaikkei tiedäkään sen aineen ominaisuuksista paljoa.

Yksi näistä vanhimmista on ollut Hares Inaren, jolta Sorra on oppinut eniten. Hares on jo haltiaksikin vanha, vaikka onkin suurimmaksi osaksi elinvoimainen ja jaksava. Hares on melko huoleton, iloinen ja arvostaa yksinkertaisuutta, vaikka puhuukin satunnaisesti muinaisista haltiavaltakunnista.

Jos Sorra ei ole hakenut seuraa vanhimmista on hän ollut parhaassa seurassa yksinään tai joskus äitinsä kanssa.

Elämä aavikolla on ollut melko huoletonta – mitä nyt perusongelmia kuten veden riittävyys ja aavikkomadot, mutta ei mitään minkä kanssa yhteisö ei olisi tottunut elämään. Aikuisiässä päässyt mukaan vaihtokauppamatkoille ja nähnyt jonkun verran maailmaa, mutta ei ole poistunut aavikolta tai ainakaan jättänyt sitä silmistään. Tutkinut aavikkoa paljon ja sen materiaaleja. Viettänyt aikaa myös yksinään aavikolla, vaikka siitä oltiin varoiteltu. Tästä syystä ihan lohduttavaa, että omaa myös taistelutaitoja.

Vanhemmiltaan Sorra sai tietää, että hänellä on sukua elossa Dyrda’delissä – toisenlaisessa haltiayhteisössä (Taber ja tämä sisko, muuta sukua?). Halusi tutustua isän puolen sukuun ja sen kulttuuriin ja lähti hyvin vähin äänin eräänä päivänä matkalle pohjoiseen.

Ulkomaailma oli hankala paikka Sorralle. Muut kansat ja haltioidenkin edustajat olivat aavikon ulkopuolella kovin erilaisia pienessä yhteisössä asuneen haltian silmissä. Olihan hän toki kohdannut karavaaneja ja monenlaisia olentoja, mutta kaikki olivat olleet tutussa ympäristössä. Matkan aikana aiheutti paheksuntaa ja huvittuneisuutta muissa käyttäytymisellään. Myös hänen ulkonäkönsä kiinnitti joidenkin huomion. Ulkonäön saama huomio kärjistyi Dyrda’delissä kun ihmisjoukko alkoi aluksi huudella ja syljeskellä Sorran olemuksen takia, mutta lopulta ensimmäisen kiven lennettyä yleisöstä, tilanne räjähti ja Sorra jäi avuttomana maahan kivien lentäessä. Lie minkä kohtalon tai sattuman johdattamana Sorran serkku Taber työntyi väkijoukon läpi ja sai joukon hajaannutettua.

Sorra heräsi Taberin talosta ja hänen haavojaan oli hoidettu. Kohdattuaan niin paljon pahaa matkaallaan serkun hyväntahtoisuus lämmitti sydäntä. Sorran ei ollut tarkoitus olla matkallaan kuin muutama kuukausi korkeintaan, mutta hän viihtyi Dyrda’delin metsissä ihmeekseen. Täysin erilainen kulttuuri ja ympäristö pitivät mielenkiintoa yllä – myös alkemiamielessä. Metsissä vierähti yhtäkkiä kokonainen vuosi ennen kuin Sorra lähti Taberin seurassa Umarin kaupunkia kohti, missä he kokivat suurinkvisiittorin murhan ja koko hullunmylly alkoi. Sattumien kautta hän liittyi serkkunsa kanssa sekalaiseen joukkioon, jotka Sorra nykyään kokee oudolla tapaa ystävikseen tai ainakin hän haluaa kokea asian niin.

Sorra on nyt ollut vuoden poissa kotoaan ja siihen lisättynä myös aika jonka joukkio on ollut seikkailemassa. Hän ei tiedä onko puoli vuotta sitten lähettämänsä viesti saapunut koskaan aavikolle ja miten yhteisöllä menee muutenkin. Seikkailuilla herännyt ristiriitoja omien arvojensa kanssa ja olisi aika kasvattaa selkäranka…

Sorra Harenam

Umar sannahynynen52