Buitid Gaidan

Yksinkertainen kääpiöneiti Burgudista

Description:

Kuollut

Konsepti

High Concept: Salakuljettaja, taidevaras, entinen kauppalaivan vartija
Trouble Aspect: Merisairas hyvin kuivalla maalla, ei voi vastustaa kiiltäviä/arvokkaita asioita

Phase One Aspect: Tuntee Umarin kauppoja, teollisuutta ja taidetta
Phase Two Aspect: Tunnettu mestarisalakuljettaja (alamaailman piireissä)
Phase Three Aspect: Mestarinukkuja, saattaa unettaa liian mukavassa tai vaikea herättää

Taidot

Superb (5): Stealth
Great (4): Deceive, Shoot
Good (3): Athletics, Fight
Fair (2): Illusion, Physique, Empathy
Average (1): Notice, Burglary, Connections, Will

Stuntit

 • Osaa kadota välittömästi näkyvistä yhden vuoron ajaksi; stealth, -1 fate point
 • Osaa naamioitua itsensä kokoiseksi, elottomaksi, esineeksi; illusion
 • Taistelun 1. ammunta kriitiinen; shoot
 • Tupla hyökkäys yhden vuoron ajan; fight, -1 fate point, max 1x/taistelu
 • Saple de la poche, taskuissa aina hiekkaa, jota voi tarpeen tullen käyttää järkevällä tavalla

Tavaraluettelo

 • Lyhytjousi
 • 1,5-kätinen kirvesvasara
 • meteoriittimiekka
 • 2x yetinkynsitikari
 • Kirves, hakku ja saha
 • Erinomainen talvipuvusto
 • Laadukas teltta
 • 2x aavikkomadon hammas
 • 0,5kg rautaa, 1kg kuparia
 • tuluskivi
 • aurinkokellokompassi
 • muinainen haltioiden kiviveistos
 • Esah’n ruokopilli
 • 2x tiirikka
 • “Tiirikoinnin jatkokurssi” +1 burglary
 • kivuttomuussormus
 • “Eroottisten kasvien kaupallinen hyötykäyttö Burgudissa”

Ulkonäkö

-kääpiöiden asteikolla hyvinkin nätti, nykyinen hiusten ja parran väri tosin hieman kummastuttaa, koska ei ole luonnollinen
-puuttuu vasen pikkusormi
-koko kehon karvoitus platinablondi, alunperin kirkas, puhdas kupari
-vasen käsi olkavarren puoleenväliin puuta

Luonne

-suorasukainen
-ystävällinen

Bio:

Elämäkerta

Aspektitarina

Phase One: Your Adventure

Toimi itsenäisenä salakuljettajana kunnes eräällä keikalla jäi kiinni ja joutui Inkvisition vangiksi. Inkvisitio oli päättänyt lähettää Buitidin pakkotyöleirille, mutta Burgudin kauppaprinssi Golgodor Merdab maksoi Buitidin vapaaksi. Golgodor palkkasi Buitidin laivalleen vartijaksi ja salakuljettajaksi.

Phase Two: Crossing Paths

Toimitti kyseenalaista kauppatavaraa Corunn Nottebohnille tämän kauppaan Vaistariin.

Phase Three: Crossing Paths Again

Eräällä keikalla Dyrda-Delissa Buitid sai Inkvisition agentit peräänsä. Buitid kuitenkin löysi turvapaikan druidi Taber Serenin luota, joka suostui piilottamaan Buitidin Inkvisition agenttien kulkiessa ohi. Buitid sai myöskin jäädä yöksi Taberin lattialle.

Buitidin elämästä

Buitid syntyi hyvätuloiseen, muttei yläluokkaiseen, perheeseen Burgudin suurimmalla saarella, Damlarilla . Buitidin perheeseen kuului isä (Balder Gaidan ) ja äiti (Buita Gaidan o.s. Merdab ) sekä Buitidin 6 nuorempaa sisarta (Buida, Buinin, Buitin, Buimir, Buitel, Buidi). Balder oli nuorempana showgladiaattori, mutta ennen pitkää kyllästyi fyysiseen, aivottomaan työhönsä. Keski-iän kynnyksellä Balder aloittikin uuden uran kuvanveistäjänä, jolloin hän pääsi paremmin toteuttamaan itseään veistämällä hämmästyttävän aidon näköisiä veistoksia showgladiaattoreista. Buita aloitti nuorena näyttelijän ja tanssitaiteilijan uran, mutta pian uransa alussa löysi uuden kutsumuksen oopperalaulajana. Buitidin sisaret ovat kaikki perineet äitinsä ja isänsä intohimon taiteen tuottamiseen ja ovatkin eri alojen taiteilijoita.

Buitid on kuitenkin ottanut mallia enemmän isästään, fyysisyyden suhteen. Jo pienenä Buitid pääsi tutustumaan voimaa ja nopeutta vaativaan showgladiaattorin uraa, kun hänen isänsä otti hänet mukaan “Tuo lapsesi töihin” -päivänä. Buitid oppi vahvaksi ja itsenäiseksi, kun hän joutui monesti pitämään huolta vielä pienistä sisaristaan Balderin ja Buitan ollessa usein samaan aikaan iltaisin töissä. Pimeämmille teille Buitid alkoi ajautua, kun Buitidin sisaret alkoivat osata pitää huolta itsestään, jolloin Buitidilla oli aikaa kierrellä Damlarin pimeitä ja kapeita katuja.

Buitid oppi nopeasti Damlarin kujien jokaisen mutkan ja oikotien sekä kaikki viemäriverkoston sisäänkäynnit ja tikkaat talojen katoille. Buitidin oli myös helppoa solmia uusia tuttavuussuhteita, koska harvoin oli Burgudin alamaailmassa nähty yhtä nättiä, nuorta kääpiötä. Buitid alkoi viettää paljon aikaa iltaisin kapakoissa tutustuen kaikenlaisiin matkaajiin, rikollisiin ja kauppiaisiin. Buitid usein kehui, kuinka hyvin hän tuntee Damlarin kujat ja rakennukset ja asukkaat, minkä vuoksi hän alkoi vähitellen saada erilaisia kuriirin tehtäviä erilaisilta ihmisiltä. Aluksi tehtävät olivat ihan yksinkertaisia toimituksia, eihän nyt nuorelle, monien silmmissä vielä lapselle, voi mitään rikollisia tehtäviä antaa. Ei mennyt pitkään kun Buitid osoitti taitonsa sekä luotettavuutensa ja pian hänelle alettiinkin tarjota keikkoja, joissa ei ollut aivan tietoa siitä, kuka haluaa toimitettavan mitä ja kenelle. Vähitellen nuori Buitid alkoi kuitenkin aavistaa, etteivät kaikki ehkä hyväksyisi kaikkia hänen toimituksiaan. Buitid vainusi, että hän saattoi olla sekaantunut jopa rikolliseen toimintaan. Buitid ei kuitenkaan antanut tämän haitata, koska hän sai aina hyvän korvauksen ja hän piti työstä, jossa sai kuljeskella ja katsella paikkoja. Perheelleen Buitid sanoi vain toimittelevansa erilaisia paketteja paikasta toiseen.

Ennen pitkää Buitidin nuori ikä, ulkonäkö ja taidot alkoivat vetää puoleensa aina vain kyseenalaisempaa kiinnostusta. Buitid alkoi saada yhä vain hämärämpiä työtarjouksia, hämärien keikkojen lisäksi asiakkaiden aikeet ja tarkoitusperät alkoivat olla koko ajan epäilyttävämpiä. Erään illan keikka vaikutti Buitidista jopa erikoisen yksinkertaiselta. Buitid oli saanut ohjeekseen viedä sinetöity paketti erään suositun kapakan takahuoneeseen, aivan tavallinen toimitus. Buitid meni kyseiseen kapakkaan ja siellä kyyppari tiesi osoittaa Buitidille oikean huoneen. Astuessaan huoneeseen Buitid astui väijytykseen. Ennen kuin Buitid ehti edes tajuta mitä tapahtui, ovi hänen takanaan oli sulkeutunut ja hän oli vatsallaan lattialla, kädet selän takana ja sidottuna nilkkoihin.

Alan vanha konkari, Matthus Dalgar, istui tuolilla Buitidin edessä ja käski Buitid yrittää vapautua köysistä. Buitid oli kuitenkin täysin kyvytön tekemään yhtään mitään ja Matthus alkoikin selittää kuinka hän olisi voinut jo tehdä Buitidille aivan mitä haluaisi. Matthus jatkoi selitystään luennoimalla kaikista vaaroista, joita kohti, yhä sidottuna oleva, Buitid oli jo hyvää vauhtia ajautumassa. Matthus myös otti paketin, jota Buitid oli toimittamassa, painoi sitä tietystä kohtaa, jolloin paketista kuului pieni poksahdus. Näin Matthus osoitti Buitidille, että toimitettavissa paketeissakin voi piillä vaara. Tämän jälkeen Matthus vapautti Buitidin ja pyysi tätä istumaan kanssaan syömään ja juomaan. Ruoan ja juoman äärellä Matthus kertoi, miksi oli tehnyt tämän demonstraation Buitidille. Matthus nimittäin näki Buitidissa tyttärensä, joka oli kuollut muutama vuosi sitten Buitidin ikäisenä kulkutautiin, jonka tämä oli saanut jollain keikalla.

Matthus halusikin suojelle Buitidia ja ehdotti, että saisi opettaa Buitidille salakuljettajien tietoa ja taitoa. Buitid suostui, koska Matthus vaikutti luotettavalta ja hyväntahtoiselta henkilöltä, lisäksi Matthusin tarina oli koskettanut Buitidia. Päivisin Buitid oli kotona perheensä kanssa ja iltaisin hän meni joka toinen päivä tapaamaan Matthusta. Tapaamisissa Matthus kyseli Buitidin viimeisistä keikoista ja muista kuulumisista. Kyselyn jälkeen Matthus antoi Buitidille erilaisia tehtäviä, joiden avulla Buitid oppi atletiikka, fysiikkaa ja muita selviämisessä tarvittavia taitoja. Eräänä iltana Matthus neuvoi, että Buitidin kannattaa alkaa valikoimaan asiakkaitaan ja keikkojaan, tällä tavoin Buitid pystyisi muodostamaan entistä tiiviimpiä ja luottamuksellisempia asiakassuhteita, mikä parantaa turvallisuutta ja ansioita. Matthus kysyi, mikä Buitidia kiinnostaa, johon Buitid vastasi aina pitäneensä keikoista, joihin liittyy taidekauppiaat tai -esineet. Buitid myös kertoi kuka on, jolloin Matthus osasi päätellä Buitidin vanhemmat, ja kuinka Buitid siskoineen oli saanut taiteellista kotiopetusta.

Buitidista ja Matthusista kehittyikin läheiset ystävät, Matthus jopa myönsi Buitidin olevan hänelle kuin oma tytär. Matthuksen oppien avulla Buitid sai aivan uudenlaisia asiakkuuksia kun hän alkoi rajata vastaanottamiaan työtarjouksia. Buitid teki edelleen kaikenlaisia hämärä keikkoja, mutta hän painotti valinnoissaan taiteeseen liittyviä töitä. Muutettuaan omilleen Buitid alkoi kerätä taideteoksia myös itselleen, omaan kokoelmaansa. Matthus ja Buitid tekivät paljon yhteistyötä siten, että Matthus toimi Buitidin edustajana ja keikkojen välittäjänä. Eräälle keikalle Matthus ehdottikin, että Buitid ottaisi kumppanikseen erään perhetuttavansa pojan, Morda Sirgedinin. Buitid oli alkuun varsin epäuskoinen yhteistyötä kohtaan, koska hän oli tottunut toimimaan yksin ja toveri saattaisi vaikeuttaa toimenpiteitä. Buitid kuitenkin suostui, koska Mordasta huomasi jo päälle päin, että hän oli osaava ja älykäs tekijä. Morda lisäksi kertoi olevansa hyvä lukkojen ja muun murtautumisen suhteen, missä Buitid puolestaan ei ollut mitenkään erityisen hyvä.

Buitid ja Morda huomasivatkin olevansa hyvä parivaljakko, heidän taitonsa täydensivät toisiaan ja he tulivat hyvin juttuun keskenään. Morda teki tarkkuutta ja älyä vaativat osat ja Buitid hoiteli voimaa ja nopeutta vaativat hommat. Buitidin ja Mordan suhde kehittyi pikku hiljaa melko lämpimäksikin ja he alkoivat viettää aikaa muulloinkin kuin töiden parissa, vaikkakin he usein viettivät aikaa miettien mahdollisia murtokeikkoja ja pakosuunnitelmia. He olivat jo puhuneet jopa yhteisestä tulevaisuudesta.

Buitid ja Morda olivat jo joitakin kertoja käyneet Damlarin ja Burgudin ulkopuolella, joten keikka Vaistarissa ei tullut heille aivan shokkina. He saivat osoitteen, jossa kohde sijaitsi, tuntomerkit, mitä he etsivät, ja osoitteen, jonne he tavaran toimittaisivat. Heitä oli kuitenkin varoitettu, että keikka olisi suurin koko heidän elämänsä aikana, mutta palkkiokin olisi sen mukainen. Mordan ja Buitidin oli määrä murtautua erääseen varastoon odottamaan, että heidän kohteensa saapuisi sinne. Vasta kun tavara olisi tuotu varastoon ja tuojat poistuneet, olisi heidän tarkoitus häipyä tavaran kanssa. Kaksikko saapui osoitteeseen ja olivat hämmästyneitä näkemästään. Heitä oli varoitettu tehtävän vaativuudesta, mutta he eivät osanneet odottaa, että heidän pitäisi murtautua Inkvisition varastorakennukseen. Helpotuksekseen Buitid ja Morda huomasivat, ettei rakennuksessa ollut erityisen tiukkaa vartiointia, ovella pari vartijaa ja muutama kiertelemässä ympäröivillä kaduilla. Tavaran oli tarkoitus saapua tulevana yönä, joten Buitid ja Morda käyttivät päivän kierrellen varastoa ympäröiviä kortteleita suunnitellen murtoa ja poistumista.

Illan tullen he saapuivat taas varastolle ja menivät vaivatta sisään ikkunasta. Rakennuksessa oli parvi, jolle he asettuivat laatikoiden taakse odottamaan yön pimeydessä. He saivatkin odottaa melko pitkän tovin ennen kuin varaston ovi avautui ja sisään astui kuusi raskaasti varustettua Inkvisition sotilasta ja joku seitsemäs henkilö, josta huokui selkäpiitä kylmäävä pahuus. Tämä uhkaava hahmo oli selkeästi inkvisiittori, koska hän komensi jonkinlaista arkkua kantavia sotilaita ja oli pukeutunut Inkvisition väreihin. Erityisesti tässä pahaenteisessä hahmossa pisti molempien silmiin, kuinka hän oli suorastaan pukeutunut pääkalloihin. Kun sotilaat ja karmiva inkvisiittori poistuivat rakennuksesta ja sulkivat oven perässään, tulivat Buitid ja Morda alas parvelta. He menivät ovelle kuuntelemaan, että saattue oli lähtenyt ja ulkopuolella oli enää vain kaksi vartijaa. He odottivat vielä pienen hetken ennen kuin alkoivat toimiin. Arkku oli suhteellisen pieni, eikä sotilaiden kantaessa vaikuttanut erityisen raskaaltakaan, joten kaksi kääpiötä varmaankin saisivat koko arkun rakennuksesta ulos. Arkku ei ollut mitenkään erityisen silmiinpistävä, se oli kaunis arkku. Tumman ruskea puinen arkku, johon oli kiinnitetty kylkiin ja kanteen koristekuvioituja kuparilevyjä. Lisäksi arkun kannen reunoja kiersi kuparinen vanne, johon siihenkin oli tehty joitain koukeroita.

Morda tarttui arkkuun siirtääkseen sen lähemmäs ikkunaa, josta he olivat tulleet sisään ja josta he olivat poistumassa. Samassa kun Morda kosketti arkkua, siitä alkoi kuulua voimakas ja terävä, rääkyvä ääni. Ulko-oven vieressä seisonut Buitid kuitenkin ehti toimia nopeasti ja teljetä oven sisäpuolelta etteivät ulkona olleet vartijat pääse heti sisään. Pian ulkoa alkoi kuulua kalloihin pukeutuneen inkvisiittorinkin ääni, jolloin Buitid ja Morda tiesivät, että heidän oli pakko jättää arkku ja paeta kiireesti. He juoksivat ikkunalle ja kiipesivät ulos, mutta vartijat olivat piirittäneet rakennuksen, joten Buitid ja Morda huomattiin samassa kun he hyppäsivät ikkunasta ulos. Pakosuunnitelmaan kuului, että Buitid ja Morda lähtevät eri suuntiin ja tapaavat sovitussa paikassa. Pakosuunnitelma toimikin ja Buitid sai vartijat karistettua vartijat pian kannoiltaan. Morda oli aina ollut hieman hoikemman runkonsa ansiosta ollut nopeampi juoksemaan, joten Buitid oletti Mordan olevan jo tapaamispaikassa. Buitidin saapuessa paikalle siellä ei ollutkaan ketään, oli vain viesti talon seinässä. Viestissä luki: “Ne tulevat, en saa niitä kannoiltani, juokse”.

Buitid ei viestin luettuaan pystynyt ajattelemaan mitään, hän menetti kaiken voiman jaloistaan ja päästään eikä huomannut kun inkvisition vartijat löysivät hänet. Buitid vietiin Inkvisition leiriin Vaistarin ulkopuolelle, mutta Buitid ei nähnyt tai kuullut Mordaa missään. Buitid laitettiin selliin ja siellä hän vietti noin viikon. Buitidia ihmetytti suuresti, miksi häneltä ei kyseltykään mitään. Reilun viikon kuluttua Buitid sai kuulla, että hänet vapautetaan, koska Buitid on lunastettu vapaaksi. Buitid saatettiin leirin ulkopuolelle, missä häntä oli vastassa pieni saattue kääpiösotilaita, joilla oli mukanaan Burgudin kauppaprinssin sinetti. Buitidia viitottiin olemaan hiljaa, ja kääpiöjoukko lähti täydessä hiljaisuudessa kohti Vaistarin satamaa. Joukko nousi pieneen purjeveneeseen, jolla he menivät horisontissa häämöttävälle kauppaprinssin laivalle Berberikselle. Berberiksellä Buitidia oli vastassa Golgodor Merdab, Burgudin kauppaprinssi, joka johdatti Buitidin hyttiinsä.

Hytissään Golgodor selitti Buitidille kuinka hän oli kuullut tapahtuneesta ja miksi hän lunasti Buitidin vapaaksi. Golgodor myös kertoi, että Inkvisito oli jo päättänyt myydä Buitidin pakkotyöleiriin, mikä ihmetytti Golgodoria, koska yleensä Inkvisitiota vastaan rikkoneet teloitetaan pitkällisen kidutuksen jälkeen lyhyen ja yksipuolisen oikeudenkäynnin tuloksena. Buitidin kysyessä syytä hänen erikoiseen tuomioonsa ja Mordan kohtalosta, Golgodor väitti, ettei tiedä Mordan kohtalosta, mutta kertoi hänellä olevan aavistus tuomion erikoisuudesta. Golgodor kuitenkin käänsi pian puheenaiheen Buitidin perheeseen ja kuulumisiin. Jutustelun ja ruoan jälkeen Golgodor ohjasi Buitidin nukkumaan hänelle varattuun hyttiin, ja kertoi odottavansa Buitidia aamulla puhumaan lisää. Buitid ei kuitenkaan voinut nukkua miettiessään Mordan kohtaloa.

Aamulla Golgodor kertoi Buitidille, että hän voisi palata Burgudiin, mutta jos hän joskus vielä lähtisi Burgudista, Inkvisitio saattaisi lähteä hänen peräänsä. Toinen vaihtoehto on, että Buitid jäisi tekemään hommia Golgodorille, jolloin hänellä olisi suojelija. Buitid jäikin Golgodorin alaiseksi Berberikselle, missä hän hoiti erilaisia laivatöitä, kunnes Inkvisition kiinnostus Buitidia kohtaan hieman hälvenisi. Muutamia kuukausia kului Berberiksellä, kunnes Golgodor tuli Buitidin luo uudenlaisen tehtävän kanssa. Golgodorin agentit olivat kuulleet, että Dal Umarissa Shah Monivong Srey pitää jonkin merkittävän tiedotustilaisuuden. Golgodor halusikin, että Buitid pääsee taas näkemään hieman muitakin maisemia ja antoi Buitidille tehtäväksi mennä kuuntelemaan, mitä kerrottavaa Shahlla on.

Buitid olikin hyvillään, kun pääsisi näkemään etelän maisemia ja suuren kaupungin elämää. Buitid osti kyydin Vaistarista karavaanilta, joka oli menossa Dal Umariin samoilla asioilla. Karavaani saapui Dal Umariin muutamaa päivää ennen tiedotustilaisuutta ja Buitid suunnitteli käyttävänsä ylimääräisen ajan tutustumalla kaupunkiin. Golgodor oli vinkannut Buitidille, että hän saattasi löytää Dal Umarin syrjäisemmiltä kaduilta vanhan tuttunsa, joten Buitid päätti tutkia ne ensin. Buitid kierteli syrjäisiä katuja aikansa, kunnes hän käveli erään majatalon eteen, joka muistutti häntä jotenkin eräästä kapakasta Damlarissa. Buitid päätti astua sisää, koska hänellä alkoi olla jo nälkä ja hän halusi tietää, mikä tässä paikassa oli niin tutun oloista. Astuessaan sisään Buitid ei ollut uskoa silmiään eikä saada sanaa suustaan. Tiskin takana seisoi Matthus Dalgar, joka oli ilmeisesti vähintäänkin yhtä hämmästynyt nähdessään Buitidin. He tervehtivät toisiaan pitkällä, lämpimällä syleilyllä. Buitidin kysyessä, mitä Matthus teki Dal Umarissa, Matthus kertoi, ettei ollut varma mitä tekisi Buitidin ja Mordan kadottua. Matthus oli lopuksi päättänyt tulla Dal Umariin, jossa oli asunut pitkään nuorena, ja perustaa majatalon kunnioittaakseen Burgudin tunnelmallisia kapakoita. Buitid kertoi kaikesta tapahtuneesta, ja kuultuaan Mordasta oli Matthuskin surun murtama. Buitid kertoi, miksi oli tullut Dal Umariin, mihin Matthus totesi vain, ettei hänellä ollut aavistustakaan mitä Shah Monivong Sreyllä voisi olla kerrottavaa. Matthus toivotti Buitidin tervetulleeksi asumaan majatalossaan, kuinka pitkään Buitid aikoisikaan viipyä kaupungissa.

Muutaman päivän Buitid ihmetteli suuren kaupungin elämää ja menoa, kunnes koitti Shahn tiedotustilaisuuden päivä. Siitä alkoikin odottamaton seikkailu.

Buitid Gaidan

Umar Caius_I