Jumalten esineet

Jumalten salaperäiset esineet, joille Jumalat kirjoittivat aikoinaan varmuudeksi tarinan: ne tulisivat kaikki palaamaan “Meniggeen Silmän”, maailman portin, luo, ja avaamaan maailman Meniggeen katseelle. Meniggeen Silmä sijaitsee jossain Milimarissa. Esineet ovat kaikki peräisin Milimarista-ennen-miasmaa, ja tarinansa vuoksi miasma ei voi niitä saastuttaa. Esineiden yhteinen alkuperä sallii niiden kohtuullisen tarkan paikantamisen toistensa avulla – kukin esine voi kuitenkin paljastaa vain yhden toisen esineen sijainnin sen ainutlaatuisen resonanssin säilyttämiseksi.

 • Elelethin Tiimalasi
  -Tuunu-vuorella, jumalilla.
 • Ibrimamin Miekka
  -Johtolanka: Ibrimam hallitsi ihmisten kansaa jumalkuninkaana, kaukana etelässä. Ihmiset jättivät maansa jostain syystä satoja vuosia sitten, ja tulivat pohjoiseen. Ibrimam ei ollut heidän mukanaan, vaan ihmisiä johti Krinthos “Myrskyn kruunu” Daor.
 • Pserielonin Siemen
  -Maaginen siemen, joka luo elämää ja kasvua ympärilleen. Johtolanka: Mynyd-Fynyd ja Dyrda’del eivät olleet olemassa jumalten aikaan. Mikä ne loi?
 • Melceirin Valo
  -Piilotettu sinne, mikä on “aina liikkeessä”.
 • Rabbatin Puukko
  -Kultainen, rubiinein ja safiirein koristeltu puukko, joka ei ikinä ruostu. Enqin väki surmasi Rabbatin omalla puukollaan. Nähty viimeksi Milimarissa. Johtolanka: Malanin suvun perintöpuukko, joka on Rithar Malanin hallussa Vaistarissa.
 • Adoneinin Keihäs
  -Useita metrejä pitkä kultainen keihäs, jonka kärkeä koristaa mahtava viiri. Viiri ei tarvitse tuulta hulmutakseen. Enqin väki surmasi Apomeneen keihäällä. Nähty viimeksi Milimarissa. Nykyinen olinpaikka tuntematon.
 • Oinodonin Sarvi
  -Ontoksi kaiverrettu sarvi, johon puhaltamisen sanotaan tuottavan ääni, joka kuullaan kautta maailman. Nähty viimeksi Milimarissa. Nykyinen olinpaikka tuntematon.

Jumalten esineet

Umar Tattimatonen