Nastja Meve

Sabotaasiin erikoistunut ex-lahkolainen

Description:

Ihmisnainen, entinen lahkolainen, nykyinen etsintäkuulutettu vankikarkuri.

Aspects

High Concept
Sabotaasiin erikoistunut ex-lahkolainen

Trouble
Lahkohuume

Old friends in the cult
Lost family (wife & son)
Ran a dressmaker’s business

Skills

+4: Melee
+3: Athletic, survival
+2: Investigate, alchemy, physique, bluff, will
+1: Tech, thievery, ride, stealth, notice

Stunts

In duel: if both weaponless, +2 for attack
2 enemies at hand’s length: if hits the more difficult opponent, hit on both (-1 Fate Point)
Climbing on rocks: athletics +2
Finding food in urban areas: +2 survival(?)

Bio:

Nastja syntyi käsityöläisperheen ainoaksi lapseksi Umarin kaupungissa käsityöläisten ja kaivoslaisten asuttamassa, varsin köyhässä lähiössä, jota kutsuttiin Shahtaksi vanhan kuoppaa tai kuilua tarkoittavan sanan mukaan. Teini-iässä hän alkoi työskennellä perheensä ompelimossa ja päätyi näin vanhempiensa ammattiin.

Nastja meni naimisiin nuorena 19-vuotiaana sukunsa tavan mukaan. Hän perusti Shahtaan oman ompelimon Sadera-vaimonsa kanssa, jota he ehtivät pyörittää noin vuoden verran kahdestaan ennen vastoinkäymisten alkua. Saderalla oli veli Sanar, jolla oli vaimo ja pieni poika. Kerran Inkvisition väki teki rynnäkön Sanarin perheen asuinkortteliin rikollista jahdatessaan, ja Sanar vaimoineen sai surmansa epäselvissä olosuhteissa. Heidän reilun vuoden ikäinen Lun-poikansa jäi orvoksi, ja Nastja ja Sadera adoptoivat tämän. Sanarin perheen kohtalon tähden heille jäi myös katkera kauna Inkvisitiota kohtaan. Surua seurasi myös seuraavana vuonna, jolloin Nastjan vanhemmat kuolivat keuhkokuumeeseen. Ompelimossakaan ei riittänyt asiakkaita entiseen malliin.

Kaaoksen harmonia keräsi noihin aikoihin seuraajia myös Shahtan alueella. Nastja ja Sadera kiinnostuivat sen sanomasta, sillä he olivat katkeroituneet Inkvisitiolle ja halusivat oikeutta. He lumoutuivat lahkon lupauksista ja alkoivat lahjoittaa sen hyväksi yhä enemmän aikaansa ja rahojaan. Kolme vuotta lahkon opetuksiin syvennyttyään he lopulta myivät kotinsa ja ompelimon ja muuttivat Lunin kanssa Kaaoksen harmonian piilopaikkaan metsiin.

Parin lahkovuoden vierähdettyä Sadera tunsi suurta pettymystä elämäänsä Kaaoksen harmonian jäsenenä. Hän ei enää uskonut sen päämäärään, ja elämä lahkossa tuntui raskaalta. Lahkosta lähtö oli kuitenkin vaikeaa, jollei mahdotonta. Kaaoksen harmonian hylänneitä pidettiin luopioina ja pettureina, jotka ansaitsivat kuoleman. Sadera päätti kuitenkin yrittää pakoa ja yritti suostutella Nastjan mukaansa. Nastja oli yhä niin vakuuttunut Kaaoksen harmonian opetuksista, ettei ottanut vaimonsa sanoja kuuleviin korviinsa. Hän ei kuitenkaan ilmiantanut tätä lahkon johtajille, mikä olisi ollut sääntöjen mukaista mutta ilmiannetulle kenties kohtalokasta. Niinpä eräänä päivänä Sadera otti Lunin mukaansa ja pakeni ilman Nastjaa. Sen koommin Nastja ei kuullut näistä kahdesta eikä heidän kohtalostaan. Ajan myötä hän sulki mielestään perheensä muistot ja rakkauden heitä kohtaan, ja omisti ajatuksensa Kaaoksen harmonialle. Lahkossa hänellä oli vain yksi läheinen ystävä, Arri.

Nastjasta tuli yksi Kaaoksen harmonian sabotööreistä, joita lähetettiin tehtäviin ympäri Dal Umaria. Hän kulki suorittamassa tehtäviä Umarin kaupungin seudulla ja suuren vuoriston itäosissa. Lähes kymmenen vuotta lahkossa elettyään Nastja jäi kiinni tunkeutuessaan erääseen Inkvisition tukikohtaan muutaman toverinsa kanssa. Heidän oli ollut tarkoitus varastaa Inkvisition tärkeitä asiakirjoja, mutta pakomatka linnoituksesta meni huonon mönkään. Muut mukana olleet lahkolaiset saivat surmansa, mutta Nastja otettiin kiinni ja vietiin oikeuden eteen. Häntä kuulusteltiin ja kidutettiin, mutta hän ei osannut kertoa paljoakaan hyödyllisiä tietoja Kaaoksen harmoniasta. Niinpä hänet suljettiin loppuiäkseen Umarin Torniin.

Vuoden vankeuden jälkeen tapahtui ihme, kun joukko lainsuojattomia vapautti Nastjan vankilastaan. Hän pakeni Umarista näiden mukana ja yhteisten seikkailujen myötä ystävystyi heidän kanssaan. Nastja sai myös nähdä asioita, joita ei olisi osannut kuvitellakaan, kuten Enqin piilotetun asuinsijan ja Tuunuvuorelle vangitut muinaiset jumalat. Nastja myös täytti Enqiltä saadun tehtävän surmata Ajan ja kuoleman jumala Eleleth. Tämä teko sai myös aikaan särön hänen suhteessaan ainakin joihinkin joukkion jäseniin. Nastjan teko nousi kuitenkin ennen kaikkea hänen turhautumisestaan omaan voimattomuuteensa päättää kohtalostaan ja jatkuvista pettymyksistä niihin tahoihin, joita oli pitänyt suurina. Kaikki suuret lupaukset, aatteet ja jalot päämäärät kaikuvat hänen korvissaan riitasointisina yhdessä menetyksen, pettymyksen ja voimattomuuden kokemusten kanssa.

Nastja Meve

Umar nastjameve